Väntan.....

går här hemma på dagarna o väntar på att läkaren skall ringa om tripsies provsvar eller skicka brev om detta.
skulle ta ca 2veckor vilket de har tagit denna vecka. men känns som de ej är ngt att oroa sig för, då borde de ju ringt. eller hur?

men ja skriver mer när ja vet. snart låser ja bloggen, men kommer maila ut lösen till er som medelat mig, så ni vet.
kramar från oss husvagns trasch:)

Ansiktsförlamningen på vår dotter

Nu har ja lite tid över så jag berättar lite snabbt om vad tripsie fick stå ut eller vad som hände henne och oss.
De var nu ca 1månad sedan som vi märkte att trip´sie var svullen på höger sida i ansiktet och ögat hängde samt hon var kall på denna sida, som att blod sirkulationen ej fungerade.
trodde helt klart de var ngn överkänslighet mot ngt hon ätit... men sedan när de började svullna upp mot halsen så åkte vi in till akkis..

väl inne fick vi träffa läkaren, var bara där själv med svärföräldrarna, sambon var på väg hem från jobbet..
men läkaren kom och sade att hon fått en höger ansiktsfölamning. skrecken spred sig snabbt. ja grät och mådde piss.
att få höra att sion dotter blivit förlamad är inte roligt..

svärföräldrarna pkte hem och sedan kom min sa´mbo när läkaren höll på med tripsie. förberedning inför inläggning på avdelning samt inför nedsövning.
så de blev som en shock för min sambo med.... att få berätta vad som väntade o vad som hänt.... vi bägge satt o grät , vivar helt knäckta..

de väntades en svår o jobbig natt....
kl 23.30 på natten sövde de ner henne för att göra en hjärnröntgen för att se om de var ngn form av hjärnskada el liknande. vilket de ej var. inget fel där så då efter uppvaket, kl 03 på natten så blev vi uppskickade på avdelning för tron att få sova. näää de fick vi göra ett ryggmärgsprov på henne utan lugnande..
de var klart de jobbigaste ja o sambon varit med om, så hemskt... väresta tänk bara ... unnar aldrig min värsta fiende om detta...

dagen efter fick vi veta att inget var fel, alla f´provsvar såg bra ut.. så då blev vi skickade till öron mottagningen, där de bestämde att hon skulle opera´ras för tydligen kan de vara vätska som gör förlamningen som i sin túr kommer från öronen,... så ett dygn senare så operarades hon igen, så nedsövd två gng på mindre än ett dygn...

och inte nog med de. hög feber fick hon under natten. låg på 41 grader.... så vi fick byta avdelning till inf istl... lite sämre men ok...
så där vistades vi i 10 dagar.... de hela slutade med att de kom fram till att de var ett virus som orsakade hennes ansiktsförlamning . nu har den gått över helt. men var så hemskt. hon  kunde knappt dricka, allt rann utanför, ögat hänge mm.
sätter in en bild sen så ser ni vad ja menar.... så hemskt att kollla o se hur hon hade de... men som tur var är allt som vanligt i dag. och liten är hon så hon kommer ej ihåg de hela..

men att folk kan påstå att vi skulle vara hyprokondriker, jävla idioter är ni.... tror ni ärligt att man skulle hitta på ngt sådant.??? ja skulle mer än ngng sin önska att ha ett friskt barn! byter gärna med er!!!!!! inget kul att vistas på sjukan hela tiden och varje gng är de ngt fel med!!!!

som tür var har vi fått en sådan bra kontakt o utredning så man känner sig säker o de vet vilka vi är!

Ambulans in till barnakuten

Nu har ja lite egen tid så ja kan skriva ner lite om hennes sista besök som vi fick åka ambulans in.
Svärmor märkte att tripsie mun blev blå, presic då hon skulle sova lunch..

hon hade legat i feber på natten, 41 grader.... så vi ringde in till mottagningen hon låg innan för att rådfråga vad vi skulle göra.
så vi inväntade läkarens samtal.
Då började hon få svårigheter att andas, de blev värre och hon blev blå i ansikte o händer samt fötter. hon skakade o försvann då o då...

vi ringde in och de tog ca 10-15 min innan de kom. men de suveräna personalen på sos berättade hur vi skulle göra med huvuvdet o sånt för att underlätta andningen.. så väl när ambulans personerna var framme så var andningen bättre men hon skakade mycket o var fortf blå....

vi åkte in... och inne på akuten hade hon 40,5  grader. vi träffa läkare, samma som vi hade innan när vi låg med förlamningen, fick även läggas in på samma avdelning och hade samma personal. så skönt..

de gjorde dagen efter ett eeg. (hjärnakrtivitet) pga de misstänkte epilepsi, har de i släkten och hennes anfall varade i 20-25 min. medan en feberkramp som de väl kunde varit varar i 5 min..

men de hela slutade bra. vi låg inne i 3 dagar. de var inget fel på eeg. så troligt vis var de feberkramp. men sista dagen fick hon öroninf. så  vi fick en remis till öron mott. dagen efter där de konstaterade att hon med fått halsfluss...
Inga rör skall sättas då  de ger mer neg än positivt är dee tydligen ngt nytt om. de vill bara sätta rör om man har nedsatt hörsel.

men operar halsmandlar o polyper kommer hon göra vid 2 års ålder.
så här har ni vår lilla akutbesök för ngng vecka sedan!


Oförändrat.......

tripsie är fortf frisk. tackar för de. men bara där av så kommer hon nu bli sjuk , :) nää . hoppas ej.
Men hon har nu klaratt sig i ngn vecka .
Glömt attt inhalera henne pga hennes ventolin var slut o den andra låg i lägenheten som vi ej kommer in i. pga olika orsaker. men kortisonet får hon daligen.

Lite av hennes saker var ej i husvagnen o jag har ej tillgång till dessa.... just nu:(.
men de ordnar sig väl...

LÄkaren ringde ej så då var de provsvaren ej allvarliga som de tog. de skulle då vara svåra sjukdommar om de visade ngt på dessa. så jag är mer än överlycklig av det!

bara inväntan på de två veckorna de skulle ta.... hoppas hon ej blir dålig igen....

Låser bloggen

Har bestämt mig för att låsa denna blogg´och kommer göra de inom en snart tid.
Ni som vil följa vår resa kan mskriva ett inlägg med mailadress så lämnar ja ut lösen....

kramar fårn Tristis familj.


Om läkarbesöket

Bättre sent än aldrig eller hur... men men var som skrivet innan på akkis för ett återbesök o uppföljning på Tripsies sjukdommar. och träffade en läkare som vi tidigare hade haft, en bra sådan..

han berättade lite om vad de hade gjort för undersökningar o vilka de kommer göra samt hur de går tillväga mm.
rikitg bra info dvs...

de ser så ut o verkar som att hon har en nedsättning av sittt imunförsvar , i slemhinnorna. de kallades ngt men kom ej ihåg vad. men de skulle testa de testerna igen o se om de fortf var nedsatta som sist.
Och om de  är  så tar de nya tester o utreder mer, för då vet de vilken sak de skall lägga ner  för att gå tillväga. de finns ju så många olika vägar att gå o utréda..

Mern är de detta så är de en lindrig form, går alltså attt hjälpa henne troligtvis då.. men han sa att vi tar en sak i taget.
han skulle ringa när provsvaren kommer ¨å kommer vi få komma tbx. om de inte var s¨å att de visar nog annat så ringer de direkt. hoppas ej:)

Sedan fick vi veta att de inte är komjölksallergi utan laktos allergi.... hmmm:(
men känns så skönt att nu är vi inne på trätt spår. nu händer de ngt.
samt tripsie är en stor tjej på 11.6 kg o 74 cm lång.... så hon växer så de knakar. o de är stort positivt tecken på att de är en lindrigare form av imunförsvagning... puuuust...

skriver mer sen när ja vet mer o orkar nu är ja trött o sliten.mycket som händer i vårt liv...

Läkarbesök

imorgon skall ja o Tripsie in till akkis för en läkarundersökning . En återuppföljning av tripsies förlamning.
De kommer även kolla hennes vita blodkroppar som sist var förhöjda (tecken på nedsatt imunförsvar)

men för att kolla de måste hon vara helt frisk. hon slutade med pc kuren i går och idag hostar hon ganska mycket samt börjat ringa i näsan så ja hoppas de ej blir värre.

vill ju veta om hon har en nedsättning på sitt imunförsvar.... så man har en orsak bakom alla läkarbesök..
men uppdaterar mer i miorgon efter läkaren...

Mjölkintollerant

Ett stort problem som vi märkte med tripsie när hon var runt 2 månaders ålder var att hon var extremt överkänslig mot mjölk.
Hennes mage var som en uppsvullen o sprängd fotboll. och ont hade hon.

Vi träffade läkaren ett par gng och efter ett tag så fick vi prova nutramigen, vilket blev bra ett par dagar sedan återvändee de till de vanliga. ont. spänd magen o lös...
Som turen var har vi en i släkten i finland som arbetar med allergier o sånt ( spec på barn) så hon rekomenderade neocate som ersättning.

Så vi fick resept på neocate o sedan dess  har vi kört på  det.
neocate är enersättning som alla barn kan ta . de som har svårast allergi mm. alla tål denna!
Men i sverige är den för dyr o läkaren känner knappt till den. ( kostar ca 510 kr per burk)

men de var vår räddning. tog dock ett tag för tripsies mage att vänja ig. men bra är hon nu. men  mjölk fungerar ej alls. hon för diaree direkt hon äter ngt so mens innehåller lite mjölk. så vi skall testa henne igen om 6 månader...
Som tur var brukar de växa bort.

Bägge mina tjejer hade mjölkallergier o sambon har de med. Mellesrsta dottern är än allergisk o hon är nu 6 år!.
så vem vet. de kanske inte växer bort men ja hoppas o håller tummar!


1:a läkarbeöket vid 3 veckors ålder

De he´la startade när lilltjejen var endast tre veckor gammal. vi märkte satt hon hade ont i magen mer än vanliga krampor. så de blev en s´nabbvisit in till akuten.
Vi fick ta prover mm och efter ett tag beslutades de för att lägga in oss, låg inne på astrid L, i tre dagar har ja för mig att de var.

kom fram till att tripsie hade en blödning i sina små tarmar. vilket inte var så ovanligt för de små, spec när de är förtidigt födda med då organen är senare utvecklade o speciellt på oss som är diabetiker.

Me´n de hela gick bra. Tripsie bajsade svart i ngr veckor sedan försvann allt succensivt.. men lite äkligt var de att se bajset helt svart , inte brunt då utan svart svart....

Så detta var då hennes första steg på den långa resan som ja el vi tycker de varit hitills

Bilder på vår lilla sötis

Eftersom bloggen är ny kanske ja skall lägga ut lite bilder på vår lilla Tripsie så ni vet vem de hela handlar om:)
här är ett från när hon är 3 dagar gammal. vår lilla ängel.



nu är vår älskling lite mer än 10 månader gammal och kan en hel  del.
Hon började utvekclas mer när hon var 7 månader gammal. då gick de snabbt innan låg hon mer som ett kolli,

Nu har hon gått . tagit mer än 10 steg sedan ramlat o gått igen men nu är hon lite "blyg" o vill bara krypa.
men har fått 6 tänder. säger bägge pappa o mamma. tydligt.



bilden tagen för ca 1 månad sedan ( har ingen ny på denna dator) så ni för nöja er med denna undertiden...
Är på sjukhuset då vi låg inne med tripsies ansiktsfölamning.
hon hade en liten lektid o målade , eftersom vi låg isolerade så blev de på golvet. hehehehehe. myspysare:)

Vår älskade dotter

Har startat upp denna blogg föratt kunna skriva av mig om livet med lilla Tripsie som vi kallar henne!
Har haft en kamp med henne redan från det hon låg i min mage, tills  nu när hon snart i skrivande stund är 10 månader gammal.

Det hela började i vecka 23 då jag fick väldigt mycket sammandragningar som var regelbundna  med ca 1 min mellanrum. som jag då inte tänkte på utan lät de vara.

Sedan i v 25 så blev de hela värre. jag åkte in till ks och kontroilerade det. eftersom jag har två döttrar sedan tidigare som med är förtidigt födda ( v 35 ) och  började öppna upp mig i v 29 med mellersta. var öppen 3 cm med utplånad tapp . låg då inne liggande tills hon föddes!

Samma hände här med tripsie. var öppen 3 cm i vecka 25 så blev beodrar sängliggande. som jag då var fram till födesln ( vecka 35)
kan vertkligen rek vila vid påfrestning av tappen för de som är i samma läge som mig .

hela min förlossning med trippsie gick på 45 min och en enda krystvärk. ut skulle hon , snabbare än kvick.
Allt gick bra  men hennes andning var påfrestad. men klarade sig från cpapp som mellersta fick. men de var nära.
En vecka låg vi på BB och hennes vikt var på 2,4 kg. trots jag är diabeteiker...

Detta är början av en kamp med Tripsie som jag kommer  skriva mer . Läs så förstår ni varför jag startar denna blogg.En kamp kan ja gött säga!



Lilla Tripsie endast ngr vecor gammal.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0